Over Aires Hovens

Aires Hovens

Toen Aires jong was nam zijn moeder hem vaak mee naar een klein theater in ‘s-Hertogenbosch. Daar kon je elke zondag voor een klein bedrag genieten van allerlei leuke kindervoorstellingen. Deze fijne jeugdherinneringen hebben ervoor gezorgd dat Aires een grote liefde voor het theater kreeg. Zo groot, dat hij vastberaden werd om zoveel mogelijk zelf op het podium te staan.

Over Aires

Op de leeftijd van 17 jaar is Aires gaan werken bij het Koningstheater in ’s-Hertogenbosch. Hij staat dan nog niet zelf op het podium maar werkt er backstage. In deze periode heeft hij veel kennis opgedaan op het gebied van theatertechniek. Daarnaast heeft hij gewerkt bij Stagelight, Flashlight en het NOB. Al deze ervaringen zijn hem later goed van pas gekomen bij het opzetten van zijn eigen shows.

Omdat Aires niet alleen maar achter de schermen wilde werken, is hij enige tijd later aan de slag gegaan als entertainer. Op verschillende campings was hij werkzaam in animatieteams. Daarnaast heeft hij bij het entertainment gewerkt in verschillende parken. Het was dan ook in deze tijd dat hij zijn affiniteit met de doelgroep kinderen ontdekte.

In de loop van Aires zijn twintiger jaren werd de wens om een eigen show te hebben steeds groter. Op het toneel staan voor een groot publiek, dát is waar hij altijd al van droomde. Hij had als kind zijnde ook een buitengewone fascinatie voor magie en illusies. Hij besloot dan ook dat hij zelf een magic act wilde hebben. Dit is echter niet iets wat over één dag ijs gaat. Dat gaat gepaard met een hoop tijd, energie, wilskracht en doorzettingsvermogen.  Iets wat dus klein begon bouwde zich na verloop van tijd uit tot een steeds professionelere voorstelling met vele grote illusies, meerdere assistentes en een technisch- en creatief team. Aires heeft onder andere in 2021 opgetreden in het Nationale circus van Hongarije, en in 2018 het Wintercircus van Utrecht.

Het was ook in dezelfde periode dat Aires een start maakte met het opzetten van een kindervoorstelling. Toen ook deze voorstelling steeds groter werd, kwam Aires voor een moeilijke keuze te staan. Hij zou graag beide voorstellingen vast willen houden, maar hij wilt zich tevens volledig in kunnen zetten voor de kwaliteit. En omdat mensen nu eenmaal niet in tweeën te splitsen zijn, heeft hij de keus gemaakt om te deels te stoppen met zijn magic act. Geen gemakkelijke keuze, maar wel de juiste. Hij zou het voor geen goud op willen geven om voor kinderen op te treden. Dáár ligt zijn kracht, en dat is waar hijzelf het meest van geniet!

Het maken van een voorsteling

Om de voorstelling “Op zoek naar de Schat” te maken heeft Aires een aantal zeer getalenteerde mensen om zich heen verzameld. Voor hulp met het script en regie Petra Kagchelland, en daarnaast ook Charlotte de Lange voor onder andere speladvies. Om het decor te maken schakelde Aires de hulp in van diverse vrienden. Omdat deze mensen deze werkzaamheden ook in bijvoorbeeld de Efteling en Disney verrichte haalde hij hiermee veel expertise in huis. Dit leidde dan ook tot een levendig en sprookjesachtig decor. Aires zijn vrolijke en enthousiaste manier van acteren in combinatie met het sprookjesachtige decor en een vleugje magie, zorgen voor de perfecte kindervoorstelling voor kinderen van 4 tot 9 jaar.      

In de making of video hierboven ziet u de totstandkoming van de kindertheater voorstelling “Op zoek naar de Schat “.

ons team

Meena

Productieleider

Meena Rauf  is samen met Aires Hovens in 2017 H&R Producties gestart. ze is achter de schermen was ze vooral  in de begin jaren de drijvende kracht van het bedrijf. Ze werkt nu nog vooral mee bij de wat grotere projecten.

Rick

Creatief rechterhand Aires

Rick is al sinds het begin betrokken bij de carrière van Aires. Samen hebben ze vele  verhalen verzonnen voor de voorstellingen en shows van H&R Producties. Ook is Rick verantwoordelijk voor veel effecten in de decors. 

Mike

Technicus

Mike heeft in 2020 bij ons aangesloten. Met zijn enthousiaste werkhouding en ruime evaring als theatertechnicus past hij perfect in ons team

Aires Hovens bedankt

 

Petra Kagchelland: regie 

Charlotte de Lange: speladvies

Jordi van Veldhoven: decorbouw

Maartje Kops: PR 

Vanessa Beekers: Perron-3 

Jan van Wees Perron-3